Det här är jag.

Just nu har jag inga externa politiska uppdrag. Är förste ersättare till riksdagen. Men det innebär inte att man deltar i några möten eller så.

Jag älskar havet och frihet. Ser lösningar där andra ser hinder och jag ogillar detaljstyrning. Mina barn tycker jag är envis. Andra brukar säga att jag är glad och beslutsam. Men jag blir rosenrasande när jag möter nationalism och rasism. Jag är utbildad jurist. Idag jobbar jag som hållbarhetschef och tidigare har jag bland annat varit stabschef åt f.d. integrationsminister Nyamko Sabuni och drivit eget företag.

Mitt hjärta klappar för liberala idéer om kunskap, bildning, förnuft och framtidstro. Jag säger att jag är Liberalernas grönaste riksdagskandidat för miljö- och klimatfrågorna sätter jag högt. För mig är det självklart att liberalismen är grunden för ett hållbart samhälle.

Min bakgrund

Skolan öppnade dörren till mina drömmar. Jag är uppvuxen i Drottningdal, en liten by i Roslagen. På landet känner man varandra. Goda relationer, starka nätverk och blomstrande föreningsliv suddar ut gränsen mellan familj och omvärld. Att ta egna initiativ, samarbeta och ta ansvar för varandra är självklart. Det har hänt att jag i vuxen ålder gått någon ledarskapskurs, där jag känt igen mig och insett att allt det där som jag fick med mig från min uppväxt egentligen handlar om ledarskap. Att tro på min förmåga att lösa problem eller arbeta hårt för att förverkliga drömmar tillsammans med andra är för mig en livsstil.

Min bakgrund har i hög grad format min liberala människosyn och inställningen att problem går att lösa. Och att det naturligtvis inte finns något som inte en kvinna skulle kunna göra, minst lika bra som en man. Jag är den första i min släkt som har en akademisk utbildning.

Vägen till en jur.kand.-examen på Stockholms universitet var inte helt rak. Men utbildningen har öppnat mitt livs viktigaste dörrar. Sommaren 2015 förverkligade jag en tonårsdröm, att läsa på London School of Economics (LSE). Det var precis så häftigt och intressant som jag hade hoppats, även om livet i studentrum var en utmaning för en 45-åring.

Till vardags arbetar jag som hållbarhetschef med fokus på miljö och social hållbarhet. Min make Henrik Isakson är nationalekonom, expert på handelspolitik - just nu Brexit-frågor, och jobbar på Kommerskollegium, och är ofta på resande fot. Vi har tre döttrar mellan 18 och 10 år. Deras stora intresse är sång och musik vilket också präglat deras skolval och fritidsintressen. Att lyssna på musik och att själv ibland spela för husbehov är för mig lika med livsglädje. Till familjen hör också Sveriges mest bortskämda kaniner.
Mellan 1995 och 1997 var jag ordförande för Liberala Ungdomsförbundet. Mellan 2000 och 2006 var jag chef för Folkpartiets riksdagskansli och mellan 2010 och 2014 arbetade jag som stabschef åt dåvarande integrationsminister Nyamko Sabuni. Tidigare har jag drivit eget företag i fyra år, varit statlig utredare, ledarskribent och jobbat på PR-byrå. Har även haft en rad kommunala uppdrag i Stockholm och Norrtälje.

Sedan årsskiftet har vi vår bas i Stockholm. Vi har dock förmånen att även bo i ett gammalt, stort, ganska annorlunda hus i Roslagen. Det är en gammal lanthandel och vi är sjätte generationens ägare och vi har nära både till skärgården och till vår båt. Till jul händer det att vi öppnar den gamla handelsboden och har julmarknad. Det sitter en känsla av trygghet i väggarna, men kanske är det just den tryggheten som gjort mig extra nyfiken på världen. Jag är en hängiven Europavän och ser mig själv som världsmedborgare. Vi lever ett aktivt liv, med politik, föreningsengagemang och massor av musik. I vår familj är det alltid någon som är på väg. Och när allt kommer omkring, så är det viktigare att veta vart vi är på väg, än varifrån i världen vi kommer

 

/dsc03231.jpg

Njuter ofta av kameran som sällskap i naturen.