Politik och profession.

Till vardags arbetar jag som hållbarhetschef inom fastighetsbranschen, med fokus på social hållbarhet och integration, men också klimat- och miljöfrågor.

Jag är 1:e vice ordförande för Liberalerna i Stockholms län och gruppledare för Liberalerna i Norrtälje. Stolt över att vara personkryssad till kommunfullmäktige och att Liberalerna fick drygt 10 % i valet till kommunfullmäktige i mitt valdistrikt.  

Under de drygt senaste sex åren har jag arbetat utanför politiken. Jag har drivit eget företag i fyra år, med kunder bland både internationella företag, samt ideella och fackliga organisationer. Jag har varit statlig utredare på uppdrag av regeringen och jobbat på PR-byrå, innan jag började på mitt nuvarande arbete.

Politisk erfarenhet

Samtidigt har jag hela tiden haft tunga uppdrag inom partiet. Exempelvis ledde jag den arbetsgrupp som tog fram liberalernas nya miljöpolitik inför valet 2014, som fick ”bäst i test” av Naturskyddsföreningen. 

Jag har ansvarat för åtskilliga utbildningar och aktiviteter, både lokalt, inom länet och med nätverket Gröna Liberaler som jag leder. Under arbetet med miljöprogrammet hade jag som mål att träffa minst 1000 medlemmar runt om i landet under förankringsprocessen. Och det gjorde jag med råge. Jag är en flitig talare i kommunföreningar och mitt hjärta klappar extra mycket för att göra vardagspolitiken mer ideologisk. I valrörelsen 2014 tog jag tjänstledigt och arbetade ideellt för Liberalerna i fyra månader. 

Jag är utbildad jurist. Jag var tidigare kanslichef för Folkpartiets riksdagskansli, därefter stabschef hos dåvarande integrationsministern Nyamko Sabuni. Under tiden i regeringskansliet arbetade jag främst med alliansens omfattande satsningar mot mäns våld mot kvinnor och hade förmånen att vara med när historia skrevs i kampen mot hedersrelaterat våld och förtryck. I mitten av 1990-talet var jag ordförande i ungdomsförbundet. 

Erfarenhet av att driva valrörelse

Jag har arbetat i många valrörelser. Men valkampanjen 2014 var den tuffaste och mest lärorika jag varit med om. Den politiska stämningen i de norra länsdelarna där jag mest var verksam skiljde sig ganska mycket från den i och omkring Stockholm. Det var ensamt att vara liberal och var inte alls som tidigare valrörelser jag varit med om. Kanske var det en föraning om den politiska utveckling vi nu ser.

Jag har i mina tidigare roller haft centrala funktioner i minst fem valrörelser att politiskt planera, organisera och operativt leda arbetet med både anställda och förtroendevalda. Det har inkluderat allt ifrån politiska utspel, mediehantering till praktisk krishantering.